Categoria Blog

Categoria Blog
Reduceri
Reduceri

Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm

Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 200 mm. Este construită din patru tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.350,00 lei
Prețul obișnuit 2.850,00 lei

Set magnet fishing / pescuit: Oală D 90 + funie 8 mm / 20 m + carabină

Set magnet fishing / pescuit: Oală D 90 + funie 8 mm / 20 m + carabină, este un kit de pescuit cu magnetul simplu dar foarte puternic.
Forța de contact este determinată în condiții ideale. În realitate, acest magnet tinde să alunece ușor pe suprafețe subțiri, deformate sau murdare.
Este ieftin potrivit pentru cei care vor doar să încerce sau pentru începători. Magnetul pentru pescuit de 320 kg forță este unul dintre cei mai puternici magneți fishing cu diametrul de 90 mm. Magneții pentru pescuit sunt încastrați într-o carcasă de oțel, ce-i mai spunem și oală, ce le oferă o rezistență foarte mare la loviri și forță mare de atracție la contact
Preț 193,00 lei
Prețul obișnuit 235,00 lei

Magnet neodim oală D 90 mm cârlig inelar

Magnet neodim puternic, formă oală, placat cu nichel, N38 cu diametrul 90 mm și forța prindere 320 kg la contact. Magneți neodim clasici pentru pescuitul cu magneți.
Forța de contact este determinată în condiții ideale. În realitate, acest magnet tinde să alunece ușor pe suprafețe subțiri, deformate sau murdare.
Preț 160,00 lei
Prețul obișnuit 198,00 lei

Set magnet fishing / pescuit: Oală D 60 + funie 6 mm / 20 m + carabină

Set magnet fishing / pescuit: Oală D 60 + funie 6 mm + carabină este un kit de pescuit simplu ieftin și versatil. 
Forța de contact este determinată în condiții ideale. În practica acest model tinde să alunece ușor pe suprafețe subțiri, deformate sau murdare. Priza buna pe sufratele mai groase si drepte, tragere perpendiculara.
Preț 110,00 lei
Prețul obișnuit 126,00 lei
5
(1)
Produse noi
Produse noi

Funie magnet fishing / sfoară din polipropilenă, tip cordelină, 10...

Funie magnet fishing / sfoară din polipropilenă, tip cordelină, de grosime 10 mm și lungime 20 m, cu carabină inclusă. Este versatilă datorită raportului său extraordinar de greutate / rezistență, se utilizează pentru pescuitul cu magneți dar și pentru leagăne, steaguri, bannere, fixarea obiectelor în timpul transportului sau pentru suspendări ușoare.
Preț 70,00 lei

Bandă magnetică autoadezivă - lățime: 20 mm, grosime: 1,5 mm

Bandă magnetică autoadezivă, 1 m/buc, de lățime: 20 mm și grosime: 1,5 mm. Are în compoziție ferită de stronțiu și material plastic flexibil. Poate fi tăiată la dimensiunea dorită și poate fi inscripționată cu pix, creion sau marker.
Preț 8,00 lei

Magnet neodim bloc 40 x 20 x 10 mm N52

Magneți neodim puternici, în formă de bloc, placați cu nichel, magnetizare N52, forță aproximativ 28 kg. Acești magneți neodim au cea mai puternică magnetizare dintre magneții comerciali.
Preț 42,00 lei

Magnet neodim bloc 20 x 10 x 10 mm N52

Magneți neodim puternici, în formă de bloc, placați cu nichel, magnetizare N52, forță aproximativ 8,6 kg. Acești magneți neodim au cea mai puternică magnetizare dintre magneții comerciali.
Preț 14,50 lei
Fabricarea magneților neodim

Fabricarea magneților neodim

Produse ce au legătură cu acest articol: MAGNEȚI NEODIM


Fabricarea magneților neodim
Fabricarea magneților neodim

Crearea aliajului

Inițial Neodimul este separat din pământurile rare într-un cuptor electrolitic. Elementele denumite „pământuri rare” se numesc lantanide, după oxizii utilizați în izolarea elementelor. Deși ele sunt numite „pământuri rare”, nu înseamnă că elementele chimice se găsesc greu, neodimul este chiar mai comun decât aurul. Se combină neodimul, fierul și borul în proporțiile potrivite și se mai adaugă și alte elemente precum cupru, cobalt, gadoliniu și disproziu pentru a obține diferite grade de magnetizare sau rezistență la coroziune. Amestecul este introdus în cuptor unde se topește și se creează aliajul.

Crearea pulberii

Neodimul este un aliaj cu o compoziție specifică fiecărui grad de magnetizare. Acest aliaj topit este răcit pentru a forma lingouri, care la rândul lor sunt zdrobite și pulverizate pentru a obține o pulbere extrem de fină, o particulă având între 3 și 7 microni (1 micron = 1/1000 mm). Această pulbere neodim este reactiva chimic, inflamabilă și urmează a fi compactată.

Compactarea

Prima metodă de compactare se numește presare axială sau transversală și presupune turnarea pulberii într-o cavitate și compactată cu ajutorul presei hidraulice sau mecanice. Înainte de compactare se aplică un câmp magnetic de aliniere paralel cu direcția compactării (presarea axială) sau perpendicular cu direcția compactării (presarea transversală). Presarea transversală este mai eficientă deoarece particulele compactate se alungesc pe direcția alinierii magnetice.

O alta metodă de compactare este presarea isostatică. Pulberea neodim este turnată într-o formă de cauciuc. Această forma de cauciuc este apoi introdusă într-un tanc plin cu fluid după care se crește presiunea fluidului. Și aici este prezent un câmp magnetic extern, însă compactarea se face din toate direcțiile. Crearea magneților prin presare isostatică are doua mari avantaje:

  1. Pot fi făcute blocuri foarte mari
  2. Deoarece presiunea este aplicată uniform din toate parțile, particulele rămân aliniate foarte bine iar energia rezultată este maximă.

Câmpul magnetic exterior este aplicat cu ajutorul unui solenoid, pe fiecare parte a pulberii compactate. Pe măsură ce pulberea neodim este compactată, direcția magnetizării se blochează deci magnetul neodim primește o direcție a magnetizării permanentă (anizotropă). Dacă în timpul compactării nu se aplică un câmp magnetic exterior, atunci magneții ar putea fi magnetizați în orice direcție (magnetizare izotropă) însă performanța magnetică ar fi mult mai slabă.

Înainte ca magnetul neodim să fie eliberat el este demagnetizat. În acest stadiu, magnetul este sfărâmicios iar performanța magnetică este foarte slabă.

Sinterizarea

Magnetul neodim este sinterizat într-un cuptor de sinterizare, temperatura și gazul inert sau vacuumul fiind setate în funcție de tipul și gradul de magnetizare dorit. Dacă oxigenul pătrunde în cuptorul de sinterizare atunci oxizii vor distruge performanța magnetică. În timpul procesului de sinterizare magneții se micșorează liniar cu cca 15-20%. La final magnetul se răcește rapid pentru a maximiza performanța magnetică. Suprafața magnetului este aspră, dimensiunile sunt aproximative iar câmpul magnetic nu există.

Prelucrarea

Magneții sinterizați vor fi prelucrați pentru a obține suprafețe fine și paralele sau pot fi tăiați pentru a obține magneți mai mici. Materialul neodim este atât de casant cât și foarte dur, pentru tăiere sau finisare fiind necesare roți diamantate. Un burghiu obișnuit nu va reuși să perforeze un magnet neodim ci se va toci extrem de repede. Pulberea rezultată în urma prelucrării trebuie să fie răcită cu lichid altfel există riscul combustiei instantanee.

Acoperirea

Magneții neodim sunt întotdeauna acoperiți deoarece ruginesc sau reacționează chimic foarte ușor. De cele mai multe ori stratul protector este din nichel. Magnetul este curățat și spălat pentru a îndepărta orice particulă de pulbere rămasă în urma prelucrării. Este foarte important ca apoi să fie uscat bine, altfel apa va rămâne sub stratul protector iar coroziunea va acționa din interior spre exterior. Stratul protector aplicat este foarte subțire, de exemplu între 15 și 35 microni pentru nichel. Magneții pot fi disponibili cu diferite acoperiri, dintre care amintim nichel, epoxy, zinc, aur, argint, etc.

Magnetizarea

Ultima etapă, în care magnetul își capătă proprietățile magnetice. Magneții de diferite forme și mărimi se pun într-un solenoid (practic un super electromagnet) ce produce un câmp de cel puțin 3 ori mai puternic decât puterea pe care o vor avea magneții. Magneții trebuie fixați fizic în interiorul solenoidului altfel vor reacționa la pulsul magnetic extrem de puternic aplicat și vor fi proiectați afară din solenoid. Pentru performanță maximă, magneții sunt magnetizați până la saturare.

Toate comentariile

  1. Izvoranu Marcel

    Întrebarea, care poate stârni ilaritate este dacă există posibilitatea de a obține, indiferent de forma magnetului a polarizării miezului într-un fel iar periferia automat celălalt pol. Deci, daca se pot obține magneți care sa arate la periferie același pol și automat miezul să fie celălalt pol.Adică obținerea unor magneți unipolari la exterior.

  2. LuCIAn Muresan

    Azi de mosh Nicolae clomand iara Magneti aurii sau daca aveti argintati ..sa apar de alti MAGI Ora De A si GALAtziul vosTRU..VA MUTUMESC CA SINTETI COLEGI DE TERRA SI TARA CU MINE IN ACEEASI MATRIX CA Neo...di..my Worrior from outside THE MATRIX

Răspunde