Reduceri
Reduceri

Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 200 mm. Este construită din patru tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.350,00 lei Prețul obișnuit 2.850,00 lei
Produse noi
Grile magnetice / Grătare magnetice

Grile magnetice

Grilele magnetice sunt utilizate pentru separarea particulelor de fier amestecate cu material uscat, granular sau care curge liber. Grătarele magnetice sunt realizate folosind rame din oțel inoxidabil de diferite forme (rotunde, pătrate sau dreptunghiulare) în interiorul cărora sunt fixate tije / bare magnetice. Elementele magnetice sunt alcătuite din magneți ceramici din ferită dură sau magneți din neodim (NdFeB) din pământuri rare, care generează un câmp magnetic de mare intensitate. Toate componentele sunt realizate din oțel inoxidabil 304/316.

Grilele magnetice au devenit foarte comune în unitățile de producție. Eficiența acestora este foarte ridicată și protejează bine linia de producție. Dacă sunteți furnizor de produse sub formă de pulberi cu deferită granulație, atunci grila magnetică va contribui la curățarea produsului dumneavoastră de impurități îmbunătățind calitatea acestia. Grătarul magnetic captează cea mai mare parte dintre particulele metalice care trec prin el, reduce riscul contaminării alimentelor și în același timp protejează celelalte părți componente ale mașinăriilor din continuarea liniei de producție.

Construcția grilelor magnetice

Grilele magnetice sunt realizate folosind tuburi din oțel inoxidabil ce au introduse în interior magneți puternici ce dezvoltă câmpuri magnetice de intensitate mare. Aceste grătare magnetice sunt alcătuite din elemente magnetice în formă de inel care sunt montate pe tije ce ajută la ghidarea acestora în timpul introducerii în tub.

Magneți neodim în formă de inele dispuși pe tijă pentru introducerea în tub
Magneți neodim în formă de inele dispuși pe tijă pentru introducerea în tub

Dacă veți vedea o secțiune transversală a sitei magnetice (sau a grilei magnetice) veți putea observa că aceasta este făcută din tuburi goale umplute cu o serie de magneți. Aranjamentul compact al acestor magneți puternici și distanța bine proporționată dintre barele magnetice asigură faptul că niciun spațiu, oricât de micuț, din grila magnetică, nu este lăsat neacoperit de influența câmpului magnetic. Elementele magnetice sunt alcătuite din magneți ceramici (ferită dură) sau magneți NdFeB foarte puternici din pământuri rare. În rest toate componentele sunt realizate din oțel inoxidabil. 

Construcție bară magnetică
Construcție bară magnetică

Construcția generală a grătarului magnetic poate fi realizată, de asemenea, conform specificațiilor și dimensiunilor clientului.

Utilizare

Grila magnetică sau grătarul magnetic permanent este utilizat pentru separarea particulelor de fier amestecate cu material uscat, granular sau care curge liber. Grătarele magnetice sunt utilizate eficient dacă contaminarea este între 1% și 1,5% din masa produsului. Pentru niveluri mai ridicate de contaminare trebuie utilizate grătare cu sertare sau grătare cu sertare multiple.

Punerea în folosință a grilelor magnetice

Odată ce grătarul magnetic este plasat în coșul de alimentare este gata pentru a începe funcționarea. Alimentarea se va face prin coș la fel ca întotdeauna și materialele vor intra astfel în contact cu tuburile magnetice ale grilei. Dacă există impurități feroase acestea vor fi atrase de câmpul magnetic al grilei magnetice și vor rămâne prinse de ea, astfel încât nu vor mai continua fluxul de producție. Poziționarea unui grătar magnetic dublu în interiorul coșului este recomandată atunci când rata de contaminare cu substanțe fero-magnetice este mai mare.

La acest tip de grile magnetice este necesară curățarea regulată. Se recomandă curățarea temeinică a grătarului înainte de fiecare trecere (sau conform cerințelor și experienței utilizatorilor). Mai multă acumulare de particule de fier pentru o perioadă lungă de timp va reduce eficiența grătarului. Pentru cea mai mare forță de atracție, grătarul trebuie să fie complet curat.

Aplicațiile în care se folosesc grile magnetice

Grila magnetică este utilizată pe scară largă în industriile care folosesc diferite de materiale cu granulații diferite și uscate care curg (nisip, cereale, zahăr, diferite pulberi, etc.).

Iată câteva industrii care folosesc aceste grătare magnetice:

  • industria alimentară;
  • industria producerii ceaiului;
  • industria producerii maselor plastice;
  • industria producerii chimicalelor;
  • a zaharului;
  • a nisipului;
  • la toate tipurile de materiale uscate de diferite granulații care curg.

Grile magnetice

Grilele magnetice sunt utilizate pentru separarea particulelor de fier amestecate cu material uscat, granular. Sunt rame de oțel inoxidabil cu bare magnetice.
Grilă magnetică pătrată 150 x 150 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 150 mm. Este construită din trei tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 1.770,00 lei
Previzualizare
Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 200 mm. Este construită din patru tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.350,00 lei Prețul obișnuit 2.850,00 lei
Previzualizare
  • La reducere!
  • -500,00 lei
Grilă magnetică pătrată 300 x 300 x 25 mm este realizată din oțel inoxidabil și oferă un câmp magnetic de mare intensitate, cu gradient ridicat pentru a îndepărta metalele feroase din materialele care curg liber.
Preț 5.580,00 lei
Previzualizare
Grilă magnetică rotundă D 150 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu diametrul interior de 150 mm, sau pentru buncăre de alimentare. Este formată din trei tuburi de inox neferos alimentar echipate cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 1.430,00 lei
Previzualizare
Grilă magnetică rotundă D 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu diametrul interior de 200 mm, sau pentru buncăre de alimentare. Este formată din patru tuburi de inox neferos alimentar echipate cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.450,00 lei
Previzualizare
Grilă magnetică rotundă D 300 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu diametrul interior de 300 mm, sau pentru buncăre de alimentare. Este formată din șase tuburi de inox neferos alimentar echipate cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 4.850,00 lei
Previzualizare