Filtrează după
Categorii
Magnetizare
Forță
kgf kgf
Diametru
mm mm
Diametru exterior
mm mm
Diametru interior
mm mm
Înălțime
mm mm
Lungime
mm mm
Lățime
mm mm
Preț
lei lei
Greutate
g g
Temperatura maximă de lucru
Densitatea fluxului la suprafața de contact (B)
Direcția magnetizării
Filtru
Reduceri
Reduceri

Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm

Reducerea este valabila pana la epuizarea stocului.
Grila magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 200 mm. Este construită din patru tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.350,00 lei
Prețul obișnuit 2.850,00 lei

Set magnet fishing / pescuit: Oală D 90 + funie 8 mm / 20 m + carabină

Reducerea este valabila pana la epuizarea stocului.
Set magnet fishing / pescuit: Oală D 90 + funie 8 mm / 20 m + carabină, este un kit de pescuit cu magnetul simplu dar foarte puternic.
Forța de contact este determinată în condiții ideale. În realitate, acest magnet tinde să alunece ușor pe suprafețe subțiri, deformate sau murdare.
Este ieftin potrivit pentru cei care vor doar să încerce sau pentru începători. Magnetul pentru pescuit de 320 kg forță este unul dintre cei mai puternici magneți fishing cu diametrul de 90 mm. Magneții pentru pescuit sunt încastrați într-o carcasă de oțel, ce-i mai spunem și oală, ce le oferă o rezistență foarte mare la loviri și forță mare de atracție la contact
Preț 193,00 lei
Prețul obișnuit 235,00 lei

Magnet neodim oală D 90 mm cârlig inelar

Reducerea este valabila pana la epuizarea stocului.
Magnet neodim puternic, formă oală, placat cu nichel, N38 cu diametrul 90 mm și forța prindere 320 kg la contact. Magneți neodim clasici pentru pescuitul cu magneți.
Forța de contact este determinată în condiții ideale. În realitate, acest magnet tinde să alunece ușor pe suprafețe subțiri, deformate sau murdare.
Preț 160,00 lei
Prețul obișnuit 198,00 lei

Set magnet fishing / pescuit: Oală D 60 + funie 6 mm / 20 m + carabină

Reducerea este valabila pana la epuizarea stocului.
Set magnet fishing / pescuit: Oală D 60 + funie 6 mm + carabină este un kit de pescuit simplu ieftin și versatil. 
Forța de contact este determinată în condiții ideale. În practica acest model tinde să alunece ușor pe suprafețe subțiri, deformate sau murdare. Priza buna pe sufratele mai groase si drepte, tragere perpendiculara.
Preț 110,00 lei
Prețul obișnuit 126,00 lei
5
(1)
Produse noi
Subcategorii
Magneți Ferită / Ceramici - foarte ieftini

Magneți Ferită

Magneții ferită sunt cei mai des întâlniți magneți. Sunt un tip de magneți permanenți realizați din materiale feromagnetice. Cunoscuți și ca magneți ceramici sau magneți din ferită dură, ocupă un loc important în domeniul materialelor magnetice datorită caracteristicilor lor remarcabile, precum costul redus, rezistența la coroziune și performanța magnetică. Acești magneți sunt larg utilizați în diverse industrii, precum auto, aerospațială, electronică și multe altele....

Magneți ferită, magneți ceramici - aspect, prezentare

Compoziție și tipuri de magneți ferită

Ferita este un material ceramic realizat prin amestecarea și arderea unor proporții mari de oxid de fier (Fe2O3, rugină) amestecate cu proporții mici de unul sau mai multe elemente metalice suplimentare, cum ar fi stronțiu, bariu, mangan, nichel și zinc. Magneții ferită ceramici sunt compuși din Stronțiu (SrO·6Fe2O3 – oxid de fier stronțiu Fe12SrO19) sau Bariu (BaO·6Fe2O3). Stronțiul și bariul conferă magneților ferită proprietăți magnetice distincte. Magneții ferită din stronțiu sunt fabricați într-o proporție mai mare datorită proprietăților magnetice superioare comparativ cu cei din bariu.

Diferența dintre ferită dură și ferită moale

Feritele pot fi împărțite în două familii în funcție de rezistența lor la demagnetizare (coercivitate magnetică).

Este important să menționăm că magneții ferită (numiți și ferită dură) sunt magneți permanenți și nu au nicio legătură cu ferita magnetică moale (cea folosită la transformatoare). Termenul „dur” vine de la faptul că magnetul ferită expus la un câmp magnetic extern va reține magnetismul. Ferita moale (folosită în miezul transformatoarelor) este un alt material și nu reține magnetismul.

Feritele dure au coercivitate mare, deci sunt dificil de demagnetizat. Sunt folosite pentru a face magneți permanenți pentru aplicații precum magneți de frigider, difuzoare și motoare electrice mici.

Feritele moi au coercivitate scăzută, astfel încât își schimbă cu ușurință magnetizarea și acționează ca conductori ai câmpurilor magnetice. Ele sunt utilizate în industria electronică pentru a realiza miezuri magnetice eficiente numite miezuri de ferită pentru inductori de înaltă frecvență, transformatoare și antene și în diferite componente de microunde.

Performanță magnetică și domenii de aplicare

Magneții ferită oferă o performanță magnetică satisfăcătoare în raport cu dimensiunile lor, deși nu pot concura cu magneții neodim (NdFeB) sau samariu-cobalt (SmCo) în acest sens. Cu toate acestea, datorită costurilor reduse și rezistenței excelente la coroziune, magneții ferită sunt utilizați într-o varietate de aplicații industriale și comerciale.

Magneții ferită au o gamă largă de aplicații în diferite industrii, datorită caracteristicilor lor specifice și costurilor reduse. Printre cele mai comune utilizări se numără:

 • Motoare electrice: Magneții ferită sunt utilizați în motoare electrice de mici dimensiuni, precum cele folosite în electrocasnice și dispozitive de birou.
 • Senzori și relee: Datorită rezistenței lor la coroziune și capacității de a funcționa în condiții de temperatură variabile, magneții ferită sunt folosiți în senzori magnetici, relee și întrerupătoare.
 • Industria auto: Magneții ceramici sunt utilizați în diverse componente ale vehiculelor, precum senzorii de poziție, motorul de ștergătoare și în diferite sisteme de acționare.
 • Sisteme de securitate: Feritele magnetice sunt utilizate în sisteme de alarmă și de control al accesului, datorită proprietăților lor magnetice și rezistenței la coroziune.
 • Înregistrarea și stocarea datelor: Magneții ferită sunt utilizați în dispozitive de stocare și înregistrare, precum benzi magnetice, discuri rigide și discuri optice.
 • Industria medicală: Magneții ceramici sunt utilizați în dispozitive medicale, precum aparate de rezonanță magnetică, sisteme de diagnostic și terapie magnetică.
 • Jucării și suveniruri: Datorită costurilor reduse și a rezistenței lor la coroziune, magneții ferită sunt adesea utilizați în jucării, suveniruri și alte obiecte decorative.

Avantaje ale Magneților Ferită sau Ceramici

Utilizarea magneților ferită în diverse aplicații prezintă câteva avantaje semnificative, printre care:

 • Cost redus: Magneții ceramici sunt mult mai ieftini în comparație cu magneții din aliaje metalice, precum neodimul sau samariu-cobalt. Acest lucru se datorează prețului mai mic al materialelor și procesului de fabricație simplificat.
 • Rezistență la coroziune: Magneții ferită au o rezistență excelentă la coroziune, ceea ce îi face potriviți pentru utilizarea în medii umede sau corozive, fără a necesita acoperiri suplimentare.
 • Stabilitate termică: Magneții ceramici prezintă o stabilitate termică bună, ceea ce înseamnă că pot funcționa într-o gamă largă de temperaturi fără a-și pierde semnificativ proprietățile magnetice.
 • Ușor de prelucrat: Magneții ferită pot fi prelucrați în diverse forme și dimensiuni, utilizând tehnici convenționale de prelucrare, precum presarea și șlefuirea.
Magneți ferită, magneți ceramici

Gradații și proprietăți ale magneților ferită

Există 27 de grade ale magneților ferită, dint re care cele mai folosite sunt Y30, Y30H-1 și Y35. Magneții ferită Y30 și Y35 sunt utilizați în mod obișnuit pentru realizarea separatoarelor magnetice în benzi transportatoare, în timp ce magneții Y30H-1 sunt mai potriviți pentru boxe și, uneori, motoare.

Forme și dimensiuni ale magneților ferită

Magneții ferită pot fi fabricați în diverse forme și dimensiuni pentru a se adapta la cerințele specifice ale aplicațiilor în care sunt utilizați. Formele principale ale magneților ferită sunt blocuri, discuri, cilindri și inele. Alte forme pot fi realizate, dar costurile de fabricație pot crește în funcție de complexitatea formei.

Temperatură de lucru și toleranță dimensională

Temperatura de lucru maximă recomandată pentru magneții ferită este +250°C, în timp ce temperatura de lucru minimă recomandată este -60°C. Aceste valori sunt informative - circuitul magnetic, forma magnetului și mediul vor influența performanța magnetului diferit. Toleranța dimensională a magneților ferită este în general de +/−3% sau +/−0.25mm, însă toleranța poate varia în funcție de dimensiuni și forma magnetului.

Rezistență la coroziune și acoperire

Magneții ferită rezistă extraordinar de bine în aburi, medii umede sau chiar subacvatice – nu ruginesc. Deoarece fierul din compoziție se află deja într-o formă oxidată stabilă, acesta nu mai poate oxida (rugini) atunci când este scufundat în apă. Magneții ferită nu au acoperire și nu necesită acoperire decât în scopuri decorative, datorită rezistenței lor excelente la coroziune.

Concluzie

Magneții ferită reprezintă o soluție eficientă și accesibilă pentru numeroase aplicații industriale și comerciale, datorită caracteristicilor lor unice, cum ar fi performanța magnetică, rezistența la coroziune și varietatea de forme și dimensiuni disponibile. Cu aplicații într-o gamă largă de domenii, de la industria auto până la cea aerospațială și electronică, magneții ferită sunt o opțiune

Magneți Ferită

Magazinul nostru vă oferă magneți din ferită / ceramici, ieftini, ce sunt, bine cunoscuții, magneți permanenți clasici folosiți în aplicații industriale vaste
Magnetizare: Y35, Forță: 3 kgf, Diametru: 35 mm, Înălțime: 12 mm
Magneți ferită de birou, rotunzi, înveliți cu o carcasă din plastic, de culoare gri. Pe această carcasă se pot lipi agrafe, bolduri, și diverse mărunțișuri de birou. Diametrul 35 mm.
Preț 3,95 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 40 3,57 lei/buc. 15,20 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30, Dimensiuni: 12 x 12 x 4 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, dimensiuni: 12 x 12 x 4 mm, magnetizare Y30. Magneții ferită sunt magneți permanenți ieftini ce pot opera la temperaturi ridicate (250 °C) și foarte rezistenți la coroziune - pot fi folosiți chiar și sub apă. Magneții ferită nu au nevoie de strat protector.
Preț 1,00 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 60 0,85 lei/buc. 9,00 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30H, Dimensiuni: 25 x 19 x 6 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y30H-1 Magnet permanent rectangular din ferită cu o rezistență foarte bună la demagnetizare și coroziune la un preț foarte bun. Fiecare magnet are polii pe fețele 25x19 mm Poate opera la temperaturi ridicate (250 °C) rezistența la demagnetizare.
Preț 3,00 lei
Disponibil în stoc.
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 3 kgf, Dimensiuni: 40 x 20 x 10 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y35, forța 2,5 kg (aproximativ 24,5 N) Magnet permanent ferită, formă dreptunghiulară Polii magnetului se află pe fețele 40x20 mm Poate susține până la 3 kg de oțel atunci când forța de desprindere este perpendiculară pe suprafața de contact.
Preț 6,30 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 15 5,81 lei/buc. 7,39 lei Total
De la 40 5,41 lei/buc. 35,42 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30, Forță: 1,5 kgf, Înălțime: 6 mm, Lungime: 50 mm, Lățime: 15 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, dimensiuni: 50 x 15 x 6 mm, magnetizare: Y30, forță 1.5 kg. Magneții ferită sunt magneți permanenți ieftini ce pot opera la temperaturi ridicate (250 °C) și foarte rezistenți la coroziune - pot fi folosiți chiar și sub apă.
Preț 3,30 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 40 2,90 lei/buc. 16,00 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30H, Dimensiuni: 50 x 25 x 5,6 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y30H-1 Magnet permanent ferită rectangular Polii magnetului se află pe fețele 50x25 mm rezistență foarte bună la demagnetizare Poate opera la temperaturi ridicate - max. 250 °C rezistență excelentă la coroziune - poate opera și sub apă.
Preț 6,30 lei
Disponibil în stoc.
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 2 kgf, Dimensiuni: 50 x 50 x 5 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet bloc, ferită, Y35, forța 2 kg (aproximativ 19,2 N) Magnet permanent ferită rectangular Polii magnetului se află pe fețele 50x50 mm Poate susține până la 2 kg de oțel dacă forța de desprindere acționează perpendicular pe suprafața de contact.
Preț 8,90 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 20 7,42 lei/buc. 29,60 lei Total
De la 40 6,35 lei/buc. 102,00 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30, Dimensiuni: 59 x 24 x 15 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y30 Magnet permanent ferită, formă dreptunghiulară cu muchii rotunjite Polii magnetului se află pe fețele 59x24 mm rezistență foarte bună la demagnetizare, nu are nevoie de strat protector Izolează curentul electric.
Preț 9,50 lei
Stoc epuizat
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 3,5 kgf, Dimensiuni: 60 x 20 x 15 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y35, forța 3,5 kg (aproximativ 34,3 N) Magnet permanent ferită, formă dreptunghiulară Polii magnetului se află pe fețele 60x20 mm Poate susține până la 3,5 kg de oțel atunci când forța de desprindere este perpendiculară pe suprafața de
Preț 7,80 lei
Stoc epuizat
Buc Preț Economisiți
De la 10 7,14 lei/buc. 6,60 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30BH, Dimensiuni: 60 x 30 x 10 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y30BH Magnet permanent ferită rectangular, muchii rotunjite Polii magnetului se află pe fețele 60x30 mm rezistență foarte bună la demagnetizare Poate opera la temperaturi ridicate - max. 250 °C rezistență excelentă la coroziune.
Preț 8,30 lei
Disponibil în stoc.
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 6 kgf, Dimensiuni: 60 x 40 x 15 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y35, forța 6 kg (aproximativ 58,8 N) Magnet permanent ferită, formă dreptunghiulară Polii magnetului se află pe fețele 60x40 mm Poate susține până la 6 kg de oțel atunci când forța de desprindere este perpendiculară pe suprafața de contact.
Preț 13,00 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 10 11,31 lei/buc. 16,95 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 12 kgf, Dimensiuni: 70 x 70 x 30 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, Y35 Magnet permanent mare din ferită, formă dreptunghiulară Polii magnetului se află pe fețele pătrate 70x70 mm rezistență foarte bună la demagnetizare Poate opera la temperaturi ridicate - max. 250 °C rezistență excelentă la coroziune.
Preț 36,00 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 10 31,38 lei/buc. 46,20 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: HF28/26, Forță: 7,4 kgf, Diametru: 30 mm, Înălțime: 15 mm
Magnet ferită disc, HF28/26, forță aproximativ 7,4 kg. Cunoscuți și sub numele de magneți ceramici, aceștia au o rezistență ridicată la coroziune și demagnetizare, pot funcționa la temperaturi de până la 180 °C și sunt utilizați în mod obișnuit în sisteme de transport și întrerupătoare.
Preț 21,00 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 15 17,85 lei/buc. 47,25 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 23 kgf, Înălțime: 25 mm, Lungime: 100 mm, Lățime: 100 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită bloc, magnetizare Y30, magnet permanent mare din ferită, formă dreptunghiulară, rezistență foarte bună la demagnetizare, poate opera la temperaturi ridicate - max. 250 °C, rezistență excelentă la coroziune - poate opera și sub apă fără să ruginească.
Preț 64,00 lei
Disponibil în stoc
Buc Preț Economisiți
De la 10 53,55 lei/buc. 104,50 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 20 kgf, Înălțime: 25 mm, Lungime: 150 mm, Lățime: 100 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Acest magnet din ferită, în formă de bloc este un magnet ceramic (ferită) cu gradul Y35, care are dimensiunile de 150 mm lungime, 100 mm lățime și o înălțime de 25 mm. Acest magnet are o forță de atracție de 20 kg și o temperatură maximă de 250°C.
Preț 75,00 lei
Disponibil în stoc
Previzualizare
Magnetizare: Y30, Diametru: 10 mm, Înălțime: 10 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită disc, Y30 Magnet permanent din ferită, forma cilindrică Polii magnetului se află pe fețele circulare rezistență foarte bună la demagnetizare Poate opera la temperaturi ridicate - max. 250 °C rezistență excelentă la coroziune.
Preț 0,75 lei
Disponibil în stoc.
Previzualizare
Magnetizare: Y30BH, Diametru: 12 mm, Înălțime: 6 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită disc, magnetizare Y30BH. Magnet permanent ferită, formă disc rezistență foarte bună la demagnetizare, rezistență excelentă la coroziune - poate fi utilizat chiar și sub apă. Poate opera la temperaturi ridicate - temperatură maximă recomandată 250 °C.
Preț 0,85 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 80 0,78 lei/buc. 5,60 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y30H, Diametru: 18,5 mm, Înălțime: 4,8 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită disc, Y30H-1. Magnet permanent din ferită tip disc Polii magnetului se află pe fețele circulare. Polul Nord este marcat cu o adâncitură. rezistență foarte bună la demagnetizare Poate opera la temperaturi ridicate - max. 250 °C.
Preț 1,00 lei
Stoc epuizat
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 1,4 kgf, Diametru: 20 mm, Înălțime: 10 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită disc, Y35, forța 1,4 kg (aproximativ 13,2 N) Magnet permanent din ferită, tip disc Polii magnetului se află pe fețele circulare Poate susține până la 1,4 kg de oțel dacă forța de desprindere este perpendiculară pe suprafața de contact.
Preț 3,00 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 40 2,62 lei/buc. 15,28 lei Total
Previzualizare
Magnetizare: Y35, Forță: 1,7 kgf, Diametru: 20 mm, Înălțime: 20 mm, Direcția magnetizării: axială (paralelă cu înălțimea)
Magnet ferită disc, Y35, forța 1,7 kg (aproximativ 16,7 N) Magnet permanent din ferită, forma cilindrică Polii magnetului se află pe fețele circulare Poate susține până la 1,7 kg de oțel dacă forța de desprindere este perpendiculară pe suprafața de contac
Preț 3,20 lei
Disponibil în stoc.
Buc Preț Economisiți
De la 40 2,74 lei/buc. 18,52 lei Total
De la 80 2,50 lei/buc. 56,08 lei Total
Previzualizare