Articolul 1. Condiții generale pentru utilizarea site-ului

 1. 1.1. Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. MAGNEO SMART își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsita accesând pagina "Termeni și condiții".
 2. 1.2. Utilizarea site-ului https://magneo-smart.ro de către dumneavoastră este condiționată de respectarea condițiilor generale de acces și utilizare precum și de respectarea ansamblului de legi aplicabile. Atunci când accesați site-ul, îl parcurgeți și utilizați, dumneavoastră acceptați implicit și necondiționat Termenii și Condițiile, care prevalează asupra oricărei alte înțelegeri pe care ați putea s-o aveți cu SC MAGNEO SMART SRL, cu toți membrii rețelei sale comerciale sau numai cu unii dintre aceștia.

Articolul 2. Livrarea bunurilor și serviciilor la distanță

 1. 2.1. Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul https://magneo-smart.ro, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care MAGNEO SMART își derulează operațiunile.
 2. 2.2. Comenzile acceptate de MAGNEO SMART și care vor fi onorate sunt comenzile trimise online prin formularul de comandă, comenzile primite prin e-mail și telefon și care conțin cel puțin următoarele: numele, adresa, nr. telefon și e-mail ale consumatorului. Pentru comenzile trimise online prin formularul de comanda sau e-mail, este posibil ca clientul să fie contactat telefonic de către un reprezentant MAGNEO SMART pentru confirmare verbală.
 3. 2.3. Consumatorul trebuie să asigure acuratețea datelor introduse astfel încât să poată fi contactat. Comenzile electronice sunt de regulă prelucrate automat. Astfel, consumatorul trebuie să se asigure ca filtrele SPAM sunt setate corespunzător pentru a putea primi toate e-mail-urile asociate comenzii.
 4. 2.4. MAGNEO SMART trebuie să onoreze comenzile primite prin intermediul acestui site în termenul convenit în momentul confirmării comenzii. MAGNEO SMART își rezervă dreptul de a se retrage din contract în cazul livrării incomplete sau incorecte de către furnizor. MAGNEO SMART va întreprinde toate eforturile rezonabile pentru a obține produsul. În cazul în care nu poate executa contractul/livrarea din cauză că produsul sau serviciul nu este disponibil, MAGNEO SMART trebuie să informeze consumatorul despre aceasta indisponibilitate în termen de 3 zile lucrătoare.
 5. 2.5. MAGNEO SMART poate livra consumatorului un produs sau serviciu de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate numai cu acordul scris sau verbal al acestuia din urmă. În acest caz cheltuielile de returnare a acestor produse vor cădea în sarcina MAGNEO SMART.
 6. 2.6. MAGNEO SMART nu va livra produse sau servicii fără o comandă prealabilă din partea consumatorului.
 7. 2.7. În cazul în care clientul este persoană juridică, riscul pierderii sau deteriorării accidentale se transferă asupra clientului atunci când MAGNEO SMART predă produsele curierului sau persoanei desemnate de către client cu transportul produselor.
 8. 2.8. În cazul în care clientul este consumator, riscul pierderii sau deteriorării accidentale nu se transferă asupra clientului sau persoanei autorizate să preia produsele decât atunci când produsele sunt livrate. Ca excepție, riscul pierderii sau deteriorării accidentale se transferă asupra consumatorului atunci când MAGNEO SMART predă produsele curierului, persoanei sau instituției autorizate de către consumator să preia produsele.

Articolul 3. Condiții și modalități pentru retur sau renunțarea la produsele comandate

 1. 3.1. Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare în termen de 14 zile de la primirea produsului. Pentru exercitarea dreptului la renunțare, consumatorul trebuie să trimită o notificare clară, în scris, prin e-mail la adresa contact@magneo-smart.ro. Vom răspunde în termen de 2-3 zile lucrătoare și dacă nu există altă modalitate de soluționare vă confirmăm acceptul pentru returul produselor.
 2. 3.2. Consumatorul trebuie să manevreze produsele cu grijă rezonabilă și să le returneze în starea inițială. MAGNEO SMART va considera că produsele nu au fost manevrate cu grijă dacă acestea au fost utilizate în orice mod dincolo de ceea ce este considerat rezonabil. Consumatorul ar putea fi nevoit să compenseze eventuala pierdere din valoare a produselor rezultată în urma manevrării necorespunzătoare de către acesta.
 3. 3.3. Responsabilitatea ambalării adecvate a produselor astfel încât sa fie protejate la transport revine consumatorului. Eventuala pierdere din valoare a produselor rezultată în urma ambalării necorespunzătoare va fi compensată de consumator.
 4. 3.4. Taxele pentru transportul coletului prin Posta Română sau curierat spre sediul MAGNEO SMART vor fi suportate de consumator. MAGNEO SMART are obligația ca în termen de 14 zile de la primirea produselor returnate să ramburseze contravaloarea acestora, printr-o metoda de plată agreată de ambele parți - în general prin transferul contravalorii produselor în contul bancar al persoanei fizice sau juridice.
 5. 3.5. MAGNEO SMART are dreptul ca atunci când consideră că acțiunile consumatorului au fost cu rea intenție să solicite daune interese către consumator, în condițiile legislației.
 6. 3.6. Pentru toate livrările, în cazul deteriorării vizibile a coletului sau a ambalajului, clientul / consumatorul sau persoana delegată cu primirea comenzii trebuie să verifice integritatea conținutului împreună cu delegatul companiei prestatoare de servicii de curierat, urmând ca rezultatul să fie notat într-un proces verbal încheiat de către acesta. Serviciul „Deschide coletul la livrare” poate fi disponibil contra-cost la solicitarea clientului și este valabil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice. Acest serviciu oferă posibilitatea clientului de a verifica dacă produsul este intact, nu și posibilitatea de a verifica tehnic (testa / proba / monta / asambla) produsul. Dacă în urma deschiderii coletului clientul consideră că:
  1. produsele comandate nu sunt în stare perfectă și prezintă semne de lovire, zgârieturi sau alte probleme de integritate;
  2. dacă sunt probleme legate de conținutul pachetului, alte produse, sau cantități incorecte;
  3. dacă un produs se dovedește a fi defect sau nu corespunde din punct de vedere al conformității;
  acesta trebuie să refuze comanda. Pentru a refuza comanda clientul trebuie să completeze un proces verbal de constatare, în prezența curierului, în momentul livrării. Procesul verbal NU mai poate fi completat după plecarea curierului.
 7. 3.7. În cazul în care livrarea se face cu un transportator specializat care nu permite opțiunea ”Deschidere la livrare”, clientul poate reclama către magazin deteriorarea produselor în termen de 24 ore de la momentul recepției. După acest termen, reclamațiile nu mai pot fi luate în considerare. Semnarea documentelor de recepție implică acceptarea produsului ca fiind în stare intactă în momentul livrării. Dacă livrarea este acceptată cu semnătură de primire, orice reclamație ulterioară privind integritatea produselor nu mai poate fi luată în considerare. În cazul acestor colete există posibilitatea perceperii de taxe suplimentare dacă destinația nu se află în aria de acoperire cu kilometri suplimentari 0 a curierului.
 8. 3.8. În situațiile produselor neconforme, daunelor de transport sau a altor vicii ce țin exclusiv de comerciant, costul tutor taxelor (transport, ambalare, manipulare, etc.) sunt suportate de MAGNEO SMART.

Articolul 4. Colete refuzate de consumator

 1. 4.1. În cazul coletelor neridicate de consumator și returnate de Posta Română sau curier rapid, MAGNEO SMART își rezervă dreptul de a refuza comenzile viitoare ale consumatorului.

Articolul 5. Drepturi de autor și/sau Drepturi asupra Desenelor și Modelelor Industriale

 1. 5.1. MAGNEO SMART se consideră a fi autorul site-ului de față. Fotografiile, textele, sloganurile, desenele, imaginile, secvențele animate cu sonor sau fără, precum și toate lucrările integrate în acest site sunt proprietatea MAGNEO SMART sau a unor terți care au autorizat MAGNEO SMART sa le utilizeze.
 2. 5.2. Modelele produselor prezentate în acest site sunt protejate în conformitate cu dispozițiile legale referitoare la dreptul de autor și drepturile conexe, precum și la protecția desenelor și modelelor industriale.
 3. 5.3. Reproducerile, pe hârtie sau digitale, ale site-ului sus menționat și ale lucrărilor și modelelor de produse care sunt reproduse acolo sunt autorizate cu condiția ca acestea să fie destinate unei utilizări strict personale, excluzând orice utilizare în scopuri publicitare și/sau comerciale și/sau de informare, astfel încât să se conformeze dispozițiilor legislative privitoare la proprietatea intelectuală.
 4. 5.4. Cu excepția dispozițiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare parțială sau integrală a site-ului, indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor lucrări și modele de produse care îl compun, fără a se fi obținut în prealabil autorizația de la MAGNEO SMART este strict interzisă și constituie infracțiune de contrafacere, care se pedepsește conform legislației în vigoare.

Articolul 6. Informații despre produse și servicii

 1. 6.1. Aceste pagini constituie o prezentare generală a gamei de produse și servicii MAGNEO SMART distribuite în România.
 2. 6.2. MAGNEO SMART își rezervă dreptul de a modifica informațiile ce figurează în prezentul site pe internet, în orice moment, fără preaviz, ținând cont de trăsătura interactiva a site-ului, fără ca modificările să presupună responsabilitatea MAGNEO SMART, a membrilor rețelei sale sau a angajaților săi.
 3. 6.3. MAGNEO SMART este la dispoziția dumneavoastră pentru orice informație, în special referitoare la prețuri, la disponibilitatea produselor prezentate precum și la apariția unor noi produse.

Articolul 7. Limitarea responsabilității

 1. 7.1. Utilizatorul folosește site-ul pe riscul propriu. În nici un caz, MAGNEO SMART, filialele sale și nici membrii rețelei sale, fiecare în parte sau împreuna, nu vor putea fi făcuți responsabili pentru daune directe sau indirecte și în special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de program, prejudiciul financiar, rezultând din accesul sau utilizarea acestui site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el. Conținutul site-ului este prezentat fără nici o garanție, de nici o natura.
 2. 7.2. Informațiile asupra produselor, caracteristicilor și prețurilor acestora corespund unei definiții la momentul redactării lor sau al actualizării diverselor pagini ale site-ului; ele sunt oferite numai cu titlu informativ și deci nu sunt și nu trebuie să fie considerate ca o ofertă contractuală a produselor și serviciilor oferite de MAGNEO SMART, de filialele sale sau de membrii rețelei sale.
 3. 7.3. MAGNEO SMART nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al utilizării produselor după livrare.
 4. 7.4. Ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil.
 5. 7.5. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.

Articolul 8. Preț derizoriu sau caracteristici eronate

 1. 8.1. MAGNEO SMART face toate eforturile în a furniza informații corecte despre prețul și caracteristicile produselor. E posibil ca unele prețuri și/sau caracteristici să fie eronate. În cazul înregistrării unei comenzi cu un preț derizoriu, MAGNEO SMART are dreptul să anuleze comanda cumpărătorului. În cazul înregistrării unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, MAGNEO SMART va depune toate eforturile în vederea livrării către cumpărător a unui produs cu caracteristici cât mai apropiate de cele prezentate în site la momentul plasării comenzii. Dacă cumpărătorul nu este de acord cu propunerile, MAGNEO SMART are dreptul sa anuleze comanda cumpărătorului.

Articolul 9. Reclamații

 1. 9.1. Dacă sunt probleme legate de conținutul pachetului sau de factură vă rugam să ne contactati în maxim 24 ore de la primirea coletului. Dacă se constată că aceste vicii cad exclusiv în sarcina comenciatului atuci vom repara orice neajuns pe cheltuiala MAGNEO SMART.

Articolul 10. Drept aplicabil

 1. 10.1. Prezentul contract este supus legii române. Orice litigii născute din interpretarea și executarea acestui contract se vor soluționa pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu se ajunge la un acord pe această cale se va apela la instanțele judecătorești competente.

Articolul 11. Actualizarea condițiilor generale

 1. 11.1. MAGNEO SMART își rezervă dreptul de a modifica și actualiza în orice moment accesul la site precum și Termenii și Condițiile generale. Aceste modificări și actualizări se impun utilizatorului care trebuie prin urmare sa se raporteze în mod regulat la aceasta rubrica pentru a verifica Termenii și Condițiile în vigoare.