Filtrează după
Magnetizare
Diametru
mm mm
Lungime
mm mm
Preț
lei lei
Greutate
g g
Filet
M M
Temperatura maximă de lucru
Densitatea fluxului la suprafața de contact (B)
Filtru
Reduceri
Reduceri

Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 200 mm. Este construită din patru tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.350,00 lei Prețul obișnuit 2.850,00 lei
Produse noi
Bare magnetice / Tije magnetice

Bare magnetice

Barele magnetice ce mai sunt cunoscute și ca tije magnetice sau tuburi magnetice sun elementele de bază pentru filtrarea impurităților cu ajutorul separatoarelor magnetice. Sunt extrem de eficiente la îndepărtarea impurităților fero-magnetice din produsele care curg liber, cum ar fi zahăr, cereale, ceai, făină, plastic și orice alt tip de pulbere cu conținut scăzut de umiditate. Ca rezultat, va proteja echipamentele și instalațiile de efectul dăunător al acestor particule, iar produsele dumneavoastră vor fi curate și de calitate putând fi vândute în siguranță clienților.

Construcție

Deși există un număr mare de configurații, majoritatea filtrelor magnetice funcționează prin producerea unui câmp magnetic sau zone de încărcare care colectează particule magnetice de fier și oțel. O bară magnetică este realizată folosind țevi din oțel inoxidabil ce au introduse în interior magneți puternici ce dezvoltă câmpuri magnetice de intensitate mare. În interior cestea au introduse elemente magnetice în formă de inel care sunt montate pe tije ce ajută la ghidarea acestora în timpul introducerii în tubul sau țeava de inox. Dacă veți vedea o secțiune transversală a unei bare magnetice veți putea observa că aceasta este făcută din tuburi goale, țevi din diferite materiale fără proprietăți fero-magnetice, umplute cu o serie de magneți.

Magneți neodim în formă de inele dispuși pe tijă pentru introducerea în tub / țeavă
Magneți neodim în formă de inele dispuși pe tijă pentru introducerea în tub / țeavă
Construcție bară magnetică
Construcție bară magnetică

Magneții sunt aranjați, din punct de vedere geometric, astfel încât pot forma un câmp magnetic având o densitate a fluxului magnetic neuniformă (densitatea fluxului magnetic mai este și cunoscută și ca puterea magnetică). Orientarea acestora în tub sau țeavă este alternativă de forma: N-S | S-N | N-S | S-N | N-S | S-N, astfel liniile câmpului magnetic sunt „aruncate” mult în exteriorul barei, și se închid parcurgând o traiectorie oarecum ovală ce umple mai mult spațiu din exterior.

Liniile câmpului magnetic la magneți orientați cu polii similari apropiați
Liniile câmpului magnetic la magneți orientați cu polii similari apropiați
Liniile câmpului magnetic pentru magneți orientați cu același pol unul spre altul

În situația inversă în care magneții ar fi orientați în poziție similară: N-S | N-S | N-S | N-S | N-S, liniile câmpului magnetic s-ar închide foarte scurt prin materialul din care e făcut separatorul între cei doi poli alternați de această dată. 

Liniile câmpului magnetic la magneți orientați cu polii alternativ
Liniile câmpului magnetic la magneți orientați cu polii alternativ
Liniile câmpului magnetic la magneți orientați cu polii alternativ

În această situație intensitatea câmpului magnetic din exteriorul țevii este mai slabă.

Forma difertă a liniilor de camp magnetic pentru magneți orientați cu același pol sau alternativi

În aceste filtre pot fi utilizate diferite tipuri de magneți: magneți neodim, ceramici (ferită) sau AlNiCo (Aluminiu - Nichel - Cobalt) și SmCo (Samariu - Cobalt) - pentru cei care trebuie să reziste la temperaturi mari. Magneții utilizați în unele mare pentru separatoarele magnetice pot avea o densitate de flux (putere magnetică) de până la 28.000 gauss. Comparați acest nivel cu un magnet de frigider obișnuit, ce are între 60 și 80 gauss. Cu cât densitatea fluxului este mai mare, cu atât gradientul magnetic și forța magnetică care acționează asupra particulelor de fier și oțel din apropiere sunt mai mari.

Modelul distribuției fluxului magnetic la un filtrul magnetic de tip bară și modul de colectare a impurităților
Modelul distribuției fluxului magnetic la un filtrul magnetic de tip bară și modul de colectare a impurităților

Funcționare

Particulele sunt separate cel mai eficient atunci când există un gradient magnetic puternic (adică diferențe mari de schimbare a intensității câmpului magnetic în raport cu distanța). Cu alte cuvinte, cu cât gradientul magnetic este mai mare, cu cât câmpul magnetic alternează mai puternic de-a lungul barei, cu atât este mai puternică forța magnetică de atracție care acționează asupra particulelor care le atrage către zonele de încărcare. Configurația gradientului magnetic este determinată de densitatea fluxului dezvoltat de fiecare magnet, distanța, alinierea și orientarea magneților.

Utilizare

Barele magnetice sunt componente de bază în filtre magnetice de diferite feluri, grile magnetice pentru diferite separatoare și filtre. Acestea pot fi simple ce necesită curățare manuală sau cu auto curățare ce se face prin extragerea tijei cu magneți din tubul protector sau țeava de inox ce are rol de separare a magneților făță de impurități.

  • Industria farmaceutică;
  • Industria chimică;
  • Industria alimentară;
  • Industria plasticului;
  • Industria reciclării;
  • Industria textilă;
  • Tratarea apei;
  • Alte aplicații de separatoare a lichidelor.

Bare magnetice

Barele magnetice ce mai sunt cunoscute și ca tije magnetice sun elementele de bază pentru filtrarea impurităților cu ajutorul separatoarelor magnetice.
Diametru: 25 mm, Lungime: 185 mm (extins)
Cu această practică bară magnetică extensibilă puteți aduna cu ușurință șuruburi, piulițe, etc. Se manevrează ușor, similar unei pompe de bicicletă și este eficientă în zonele greu accesibile.
Preț 190,00 lei
Disponibil în stoc.
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 20 mm, Lungime: 150 mm
Bară magnetică D 20 x 150 mm formată dintr-un tub cu diametrul 20 mm și de lungime 150 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 480,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 20 mm, Lungime: 200 mm
Bară magnetică D 20 x 200 mm formată dintr-un tub cu diametrul 20 mm și de lungime 200 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 635,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 20 mm, Lungime: 250 mm
Bară magnetică D 20 x 250 mm formată dintr-un tub cu diametrul 20 mm și de lungime 250 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 780,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 22 mm, Lungime: 500 mm
Bară magnetică D 22 x 500 mm formată dintr-un tub cu diametrul 22 mm și de lungime 500 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 1.600,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 25 mm, Lungime: 150 mm
Bară sau tijă magnetică D 25 x 150 mm formată dintr-un tub cu diametrul 25 mm și de lungime 150 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 598,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 32 mm, Lungime: 150 mm
Bară magnetică D 32 x 150 mm formată dintr-un tub de inox cu diametrul 32 mm și de lungime 150 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 980,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 38 mm, Lungime: 150 mm
Bară magnetică D 38 x 150 mm formată dintr-un tub cu diametrul 38 mm și de lungime 150 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 1.500,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 38 mm, Lungime: 200 mm
Bară magnetică D 38 x 200 mm formată dintr-un tub cu diametrul 38 mm și de lungime 200 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 1.890,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 38 mm, Lungime: 250 mm
Bară magnetică D 38 x 250 mm formată dintr-un tub cu diametrul 38 mm și de lungime 250 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 2.350,00 lei
Previzualizare
Magnetizare: N42, Diametru: 38 mm, Lungime: 300 mm
Bară magnetică D 38 x 300 mm formată dintr-un tub cu diametrul 38 mm și de lungime 300 mm ce are la interior magneți neodim foarte puternici.
Preț 2.740,00 lei
Previzualizare