Categoria Blog

Categoria Blog
Reduceri
Reduceri

Grilă magnetică pătrată 200...

Grilă magnetică pătrată 200 x 200 x 25 mm se poate folosi pentru tuburi/conducte cu secțiunea pătrată și latura de 200 mm. Este construită din patru tuburi de inox neferos alimentar echipat cu magneți neodim de putere foarte mare.
Preț 2.350,00 lei Prețul obișnuit 2.850,00 lei
Produse noi
Produse noi

Separator magnetic bloc...

Separatorul magnetic bloc suspendat pentru benzi transportoare 500 x 400 x 180 mm se montează deasupra benzilor transportoare, având rolul de a elimina materialele feromagnetice și de a proteja echipamentele și procesele industriale de contaminare. Acest bloc magnetic puternic este conceput special pentru a face față cerințelor aplicațiilor industriale dintr-o gamă largă de sectoare, precum prelucrarea metalelor, industria alimentară, reciclarea deșeurilor și multe altele.
Preț 0,00 lei

Separator magnetic bloc...

Separatorul magnetic suspendat pentru benzi transportoare 700 x 600 x 250 mm este plasat deasupra benzilor transportoare pentru a filtra și a elimina materialele feromagnetice, protejând astfel echipamentele de procesare și asigurând siguranța și sănătatea utilizatorilor. Acest bloc magnetic de mare energie este special conceput pentru aplicații industriale și se folosește într-o varietate de domenii, cum ar fi reciclarea deșeurilor, procesarea alimentelor și industria chimică.
Preț 0,00 lei
Neodim: element folosit la fabricarea de magneți puternici

Neodim: element folosit la fabricarea de magneți puternici

Pentru fabricarea magneților din componența generatoarelor turbinelor eoliene care creează electricitate folosind acești magneți puternici neodim˗fier˗bor. Laserul Nd:YAG este numit astfel după elementele din componenta: neodim, ytriu, aluminiu și granat. Este cel mai comun tip de laser utilizat în scop comercial, medical sau militar. Este folosit pentru tăiat, sudat, trasat, sfredelit, întins etc. În serviciile militare este folosit la telemetrie și identificarea țintei.

Cum se calculează forța de atracție la magneți

Cum se calculează forța de atracție la magneți

Forța de atracție (adeziune) se poate calcula teoretic pe baza dimensiunilor, formei, materialului, magnetizării și empiric, în laborator. Pentru noi, în acest articol, prezintă interes determinarea empirică (experimentală), forța rezultând în urma testării efective a magnetului. În continuare vom descrie pe scurt pașii urmați: Pe fiecare magnet ce urmează a fi testat se lipește cu adeziv o bucată de lemn, aluminiu sau oricare alt material non-magnetic, de care se fixează un cârlig.

Fabricarea magneților neodim

Fabricarea magneților neodim

Inițial Neodimul este separat din pământurile rare într-un cuptor electrolitic. Elementele denumite „pământuri rare” se numesc lantanide, după oxizii utilizați în izolarea elementelor. Deși ele sunt numite „pământuri rare”, nu înseamnă că elementele chimice se găsesc greu, neodimul este chiar mai comun decât aurul. Se combină neodimul, fierul și borul în proporțiile potrivite și se mai adaugă și alte elemente precum cupru, cobalt, gadoliniu și disproziu pentru a obține diferite grade de...

Inducție magnetică Gauss

Inducție magnetică Gauss

Gauss este unitatea de măsură a inducției magnetice și exprimă valoarea densității fluxului magnetic. Mai simplu spus, valoarea Gauss a unui magnet reprezintă numărul liniilor câmpului magnetic pe cm2, emise de magnet. Cu cât valoarea Gauss este mai mare, cu atât câmpul magnetic este mai puternic, vor fi mai multe linii de câmp magnetic (magnetism) emise de magnet.

Blocarea câmpurilor magnetice

Blocarea câmpurilor magnetice

Câmpurile magnetice vor trece prin plastic, lemn, aluminiu sau chiar plumb, ca și cum nu ar fi acolo. Câmpurile magnetice nu pot fi blocate ci doar redirecționate. Singurele materiale ce pot redirecționa câmpurile magnetice sunt materialele feromagnetice cum ar fi fierul (Fe), nichelul (Ni), cobaltul (Co) și otelul (aliaj ce conține Fe).

Utilizări ale magneților permanenți din neodim

Utilizări ale magneților permanenți din neodim

Oamenii ne întreabă adesea la ce sunt folosiți magneții permanenți neodim. Ei bine, răspunsul este... cam la orice. Pe lângă utilizările industriale, mai jos găsiți câteva dintre potențialele utilizări de zi cu zi ale puternicilor magneți neodim: