Categoria Blog

Categoria Blog
Reduceri
Reduceri

Magnet neodim puternic, formă disc, magnetizare N45, forță 38 kg. Atenție la manevrare! Magneți neodim foarte puternici!
Preț 65,00 lei Prețul obișnuit 77,00 lei
0/5
Produse noi
Produse noi

Magnet din ferită pentru prindere de suprafețe feromagnetice. Este similar cu cele folosite la închiderea ușilor de mobilă. Forță de prindere la contact 2 kg.
Preț 2,50 lei
0/5

Magnet ferită bloc, magnetizare Y30, forță 1.5 kg. Magneții ferită sunt magneți permanenți ieftini ce pot opera la temperaturi ridicate.
Preț 2,00 lei
0/5

Magnet neodim puternic, formă disc, placat cu nichel, magnetizare N35, forță 20 kg. Magneți neodim de dimensiuni comune, dar cu forță de atracție mare.
Preț 84,00 lei
0/5

Cumpără ieftin magnet neodim puternic, formă bloc, magnetizare N45, forță 350 kg. Aceste uimitoare blocuri sunt unii dintre cei mai puternici magneți neodim.
Preț 1.100,00 lei
0/5
Utilizări ale magneților permanenți din neodim

Utilizări ale magneților permanenți din neodim

Oamenii ne întreabă adesea la ce sunt folosiți magneții permanenți neodim. Ei bine, răspunsul este... cam la orice. Pe lângă utilizările industriale, mai jos găsiți câteva dintre potențialele utilizări de zi cu zi ale puternicilor magneți neodim:

Închizătoare pentru broșuri

Magneții neodim pot fi folosiți foarte eficient ca închizători pentru broșuri, cutii sau alte obiecte de prezentare. De obicei se folosește o pereche de magneți dar închizătoarea se poate realiza și doar cu un magnet împreună cu o bucată de oțel potrivită. Doi magneți au forța de atracție de aproximativ 1,5 ori mai mare decât forța dintre un magnet și o bucată de metal. Se pot folosi diferiți magneți, în funcție de mărimea obiectului de prezentare și în funcție de forța de atracție dorită.

Jucării

Un set de magneți mici pot fi distractivi atât pentru copii cât și pentru adulți. Oamenii devin fascinați odată ce încep să se joace cu ei. După deschiderea tuturor cadourilor, magneții neodim sunt de cele mai multe ori jucăria ce atrage cel mai mult.

Copiii ar trebui să fie sub supraveghere adultă constantă atunci când manevrează magneți. Înghițirea magneților mici trebuie evitată deoarece poate produce complicații grave.

Cârlige de sudare

Dacă ai nevoie să ții pe loc două sau mai multe piese de metal, câțiva magneți cub sau bloc pot fi neprețuiți, fie că e vorba de sudare, găurire sau prelucrare.

Filtre de ulei

Magneții permanenți din neodim sunt adesea folosiți în băi de ulei, în filtre de ulei sau oriunde este nevoie de a filtra bucățele de metal din ulei. Țineți cont că magneții neodim standard își vor pierde din putere dacă sunt utilizați la temperaturi mai mari de 80°C.

Detectori de stâlpi metalici

Magneții neodim super puternici sunt grozavi la găsirea stâlpilor metalici, fierului beton sau altor elemente metalice ascunse în pereți.

Localizarea cuielor în podea

Mici magneți sferă pot localiza cuie sub plăci de gresie, linoleum, parchet sau sub cele mai multe tipuri de podele.

Terapie magnetică

În timp ce noi nu putem spune dacă terapia magnetică funcționează sau nu, milioane de oameni jură că funcționează.

Trucuri magnetice

Se pot realiza lucruri uimitoare cu ajutorul magneților puternici.

Remagnetizarea magneților vechi

Potcoavele Alnico și barele magnetice se pot demagnetiza dacă sunt scăpate pe jos, depozitate necorespunzător sau dacă sunt respinse de alți magneți. În loc să-i aruncați, îi puteți remagnetiza folosind magneți permanenți neodim. Loviți de câteva ori din centru spre polul sud al potcoavei cu polul nord al unui magnet neodim puternic. Loviți apoi de câteva ori cu polul sud al magnetului neodim din centrul magnetului AlNiCo spre polul nord al acestuia. Astfel veți reîncărca magnetul AlNiCo.

Fixarea bannerelor pe mașini

Cu ajutorul magneților permanenți neodim se pot fixa pe mașină bannere, sigle, reclame sau chiar baloane. Se montează ușor și se desprind ușor.

Atașarea dispozitivelor de urmărire pe mașini

Magneții neodim sunt adesea utilizați la fixarea micilor unități GPS pe vehicule sau echipamente ce trebuie urmărite. Magneții vor ține unitatea GPS fixată și permit îndepărtarea acesteia fără probleme.

Atașarea cutiilor de condimente pe frigider

Cu ajutorul unui magnet puteți lipi foarte ușor de frigider o cutie metalică de condimente.

Suport pentru unelte sau cuțite

Puteți găsi magnetul potrivit indiferent de dimensiunea uneltei sau cuțitului. Vă puteți construi propriul suport folosind oțel sau inox sau puteți agăța unealta sau cuțitul direct de magnet.

Fixarea prelatelor pe utilaje sau mașini

Dacă aveți nevoie să fixați o prelată pe ceva metalic, magneții sunt perfecți. Cu ajutorul magneților neodim puteți fixa prelate pe mașini, motociclete, excavatoare, camioane, mașini de tuns iarbă, etc

Organizator în garaj

Magneții neodim vin în dimensiuni variate ce se vor potrivi cu majoritatea uneltelor din garajul dumneavoastră. Puteți acum fixa de perete uneltele de mână sau de grădină pentru a nu vă mai împiedică de ele.

Detectoare de metal

Căutați metal sau acul în carul cu fân? Fixați un magnet puternic în capătul unui băț și ar trebui să îl găsiți repede.

Aeromodelism

Folosirea magneților la atașarea aripilor pe un model de avion permite aripilor să se desprindă în cazul prăbușirii. Aceasta reduce pagubele și timpul alocat mentenanței.

Încuietori

Dacă aveți încuietori magnetice vechi și slabe, lipind un magnet neodim de încuietoare de regulă o puteți readuce la viață. Producătorii de mobilă folosesc de asemenea magneți neodim puternici pentru a crea încuietori magnetice invizibile.

Atașarea ecusoanelor de haine

Dacă nu doriți să perforați materialul cu acul pentru a fixa un ecuson de o bluză, atunci îl puteți înlocui cu doi magneți de mărime medie. Puneți unul pe sub bluză iar celalat peste ecuson.

Agățători pentru decorațiuni sau instalații luminoase de Crăciun

Puteți agăța decorațiunile oriunde puteți agăța un magnet. Le puteți agăța de streașină chiar dacă aceasta e din aluminiu sau plastic. Puneți un magnet în interiorul jgheabului iar celălalt pe exterior, decorațiunile nu vor pleca nicăieri!

Compas făcut acasă

Fiecare dintre magneții neodim sunt suficient de puternici pentru a reacționa la câmpul magnetic terestru. Dacă sunt suspendați sau li se permite rotirea liberă, se vor alinia întotdeauna la nordul/sudul magnetic.

Generatoare

Magneții sunt esențiali în orice generator. Cu cât este magnetul mai puternic, cu atât va fi mai eficient generatorul.

Experimente școlare

De la grădiniță și până la liceu, experimentele cu magneți sunt distractive și educative. Oricine poate învață și se poate distra cu puterea incredibilă a magneților neodim. De asemenea, magneții pot fi de mare ajutor în demonstrații. Împreună cu bile de oțel pot ajuta la reprezentarea moleculelor, formelor geometrice, principii arhitecturale și inginerești, precum și multe alte principii științifice și matematice.

Bijuterii magnetice

Sferele, discurile și cuburile sunt deseori folosite pentru a forma brățări și coliere magnetice. Unii le folosesc pentru că sunt distractive, alții pentru terapie magnetică.

Curățarea acvariilor din exterior

Un magnet puternic înfășurat într-o lavetă sau burete în interiorul acvariului poate fi ghidat din exterior cu ajutorul unui alt magnet puternic. Același principiu poate fi aplicat și ferestrelor, în locuri greu accesibile.

Fixarea cheilor de la casă sau mașină

Magneții puternici sunt adesea utilizați la fixarea unei chei sau a unui mănunchi de chei într-un loc ascuns sub mașină sau în afara casei sau apartamentului.

Atașarea genților de motociclete

Magneții mai mari sunt deseori utilizați pentru a fixa genți de motociclete, de obicei de rezervor. Câțiva magneți puternici vor ține o geantă chiar și la viteze de autostradă.

Ridicarea cuielor și șuruburilor

Magneții sunt deseori utilizați la ridicarea cuielor și altor resturi metalice în șantiere.

Accelerarea îmbătrânirii vinului și lichiorului

Unii oameni jură că expunerea vinului sau lichiorului la câmpuri magnetice puternice accelerează procesul de îmbătrânire.

Toate comentariile

  1. Anisoara

    eu caut aparat comandă cu magnet

Răspunde